9789067971379

Pep versus José

€19.99

ISBN 978-90-6797-137-9

Auteur: Geert Langendorff

Omvang: 250 pagina’s

Uitvoering: paperback, 14 x 20 cm

Verschijndatum: 31 mei 2017

Levertijd: 1-2 werkdagen

Categorie: .

Productbeschrijving

Voor de één staat voetbal gelijk aan creëren, het scheppen van nieuwe tactieken, van kansen, goals. Voor de ander is voetbal voorkomen, verdedigen,
slopen, een nipte overwinning over de streep trekken en daar hard om juichen. Hoewel ze beiden het individu ondergeschikt maken aan het team, zijn de trainers Pep Guardiola en José Mourinho in wezen elkaars tegenovergestelde. Het is dan ook niet meer dan logisch dat ze al vele malen met elkaar zijn gebotst. Zeker ook doordat de mensen Pep en José verre van overeenkomen.

Barcelona versus Real Madrid werd in het verleden vaak Pep versus José. Zoals ook Barcelona-Inter dat weleens was, of Barcelona-Chelsea. Dit jaar geldt dat voor derby’s tussen de twee clubs uit Manchester. Op United-City, en andersom, staat sinds het aantreden van Guardiola en Mourinho afgelopen zomer meer spanning dan ooit. Het is als Muhammad Ali die in de ring staat tegenover Mike Tyson, of dat Eddy Merckx en Fausto Coppi in dezelfde Tour de France rijden.
Geert Langendorff volgde alles een heel seizoen lang vanaf de eerste rij en zat boven op de soms bloedige strijd. Dat is een garantie voor een heerlijk boek.