Achter de baseline

15.00

ISBN 978-90-809676-5-6

Auteurs: Edward van Cuilenborg en Esther Scholten

Omvang: 352 pagina’s

Uitvoering: hardback

Verschijndatum: juni 2007

 

Categorie:

Beschrijving

De bijzondere levens van de twaalf grootste Nederlandse tennissers.

De zuivere speeltijd van tennis is berucht kort. Rally’s nemen minder tijd in beslag dan het wachten op de volgende service. Juist daarom moet een speler vooral zichzelf overwinnen, meer nog dan zijn tegenstander. Er is veel gelegenheid om na te denken. Soms te veel.

In dit boek staan de zeer persoonlijke portretten van Henk Timmer, Kea Bouman, Hans van Swol, Tom Okker, Betty Stöve, Paul Haarhuis, Jacco Eltingh, Brenda Schultz, Jan Siemerink, Richard Krajicek, Sjeng Schalken en Martin Verkerk. Hun verhalen, rijkelijk geïllustreerd met privé-foto’s en bijzonder materiaal uit dagboeken, geven een uniek beeld van toptennis in Nederland door de jaren heen. Ook wordt aan de hand van het slagenrepertoire de technische ontwikkeling van de sport geanalyseerd. Niemand slaat de service tegenwoordig nog als letterlijke service aan de tegenstander om het spel te mogen beginnen.

Onveranderd is in het tennis het confronterende karakter gebleven.

In Achter de baseline laten televisiepresentator en oud-tenniscommentator Edward van Cuilenborg en sportjournalist Esther Scholten zien dat de schoonheid van een topsportcarrière zelden in de heroïek van het moment schuilt.