Heus & Heus

49.00

ISBN 978-90-71359-18-7

Auteurs: Hans Heus, Bastiaan Heus, Rob Willemse

Omvang: 446 pagina’s

Uitvoering: hardback, groot formaat

Verschijndatum: november 2007

Categorie:

Beschrijving

Vader Hans en zoon Bastiaan Heus (beiden diverse keren prijswinnaar Zilveren Camera) tonen in Heus & Heus hun beste fotowerk en daarmee hun veelzijdigheid. De foto’s van nationale en internationale toppers uit diverse sporttakken beklijven op het netvlies en zullen ook niet-sportliefhebbers aanspreken.
Sporters worden weergegeven in spontane of geposeerde portretvorm of in bijzondere wedstrijdsituaties, met veel aandacht voor detail. Ook recreanten van zeer jong tot 80+, hebben met recht een plek in dit 5 kg. zware werk gekregen.
Voormalig toptafeltennisster en gewaardeerd schrijfster/journaliste Bettine Vriesekoop stelt in haar voorwoord: “Een lichaamshouding, een gezichtsuitdrukking, een oogopslag. Foto’s van Heus en Heus zijn intiem en toch integer, krachtig en toch kwetsbaar. (..) Heus en Heus hebben hun onderwerpen liefdevol en grondig doorvorst, laten de naakte waarheid van sporters zien.”
De teksten van Rob Willemse informeren over de getoonde sporters en sporten en zijn daarmee een toegevoegde waarde voor dit indrukwekkende en dus ook leerzame kijkdocument.