Op de Rotterdamse latten – van zesdaagsche tot six

15.00

ISBN 978-90-71359-01-9

Auteur: Peter Ouwerkerk

Omvang: 242 pagina’s U

itvoering: hardback

Verschijndatum: december 2006

Categorie:

Beschrijving

Na de grootse herstart in 2005 – het Europees Sportjaar voor Rotterdam en het afscheid van Leontien Zijlaard-Van Moorsel – heeft Rotterdam de Zesdaagse opnieuw in het hart gesloten. De Rabobank Zesdaagse Rotterdam gaat op 4 januari 2007 van start en is de 25ste editie in de Maasstad.   Twee afleveringen waren er voor de Tweede Wereldoorlog in de Nenijtohal, twee eind jaren zestig in de Energiehal, achttien stuks op het Siberische hout in Ahoy’ en straks dus de derde uitgave op het prachtige, demontabele ovaal. Maakt in totaal 25. Dat verdient een zilveren jubileumboek!

 

In “Op de Rotterdamse latten” duikt wielerspecialist Peter Ouwerkerk in de geschiedenis van de Rotterdamse Zesdaagse. Hij doet dat samen met een keur aan schrijvers/journalisten, die het evenement een warm hart toedragen: Wilfried de Jong, Hans van Houdt, Wim Huisman, Cees Zevenbergen en nog vele anderen.

Op de Rotterdamse latten voert terug naar de eerste ‘Rotterdamsche Zesdaagsche’, waar het startschot werd gelost door topzwemster Rie Mastenbroek. Het cirkelt van de Nenijtohal via de Energiehal door naar Sportpaleis Ahoy’, burcht van memorabele momenten.

 

De Zesdaagse van Rotterdam – dat is:

  • keiharde koppelkoersen met Pijnen-Duyndam, Post-Sercu, Clark-Allan en Slippens-Stam
  • hard labeur voor wegvedetten als Jan Raas, Gerrie Knetemann, Joop Zoetemelk, Francesco                                                                                   Moser en Bernard Hinault
  • spectaculaire dernyraces achter de brede ruggen van Joop Zijlaard en Bruno Walrave
  • afvalraces met ‘clown’ Willy De Bosscher
  • sprintdemonstraties van wereldkampioenen als Teun Mulder en Theo Bos

 

Op de Rotterdamse latten biedt interviews, portretten, anekdotes, hoogtepunten en tragedies, van de buiteling van burgemeester Wim Thomassen tot de val van Peter Post. Het kunstzinnig vormgegeven en hard gebonden boek geeft een inkijk in sport, entertainment en show. Van Lee Towers, Doe Maar en de Bobby Setter Band tot Frans Bauer.

 

Op de Rotterdamse latten is rijk geïllustreerd met foto’s van toen, vroeger en nu. Met subliem werk van de topfotografen Cor Vos en Peter Schoonen.