Aanbieding!

Topsport intriges

16.95 5.00

ISBN 978-90-71359-59-0

Auteur: Peter Bonthuis

Omvang: 331 pagina’s

Uitvoering: paperback

Verschijndatum: mei 2012

 

Beschrijving

Peter Bonthuis (1949) bewoog zich vrijwel heel zijn leven achter de schermen van de topsport. Hij regelde, ritselde, onderhandelde, sloot contracten af, organiseerde grote evenementen, bepaalde het beleid en de strategie, leerde met de breekbare ego’s van topsporters omgaan, was manager en directeur. In de jaren zeventig van de vorige eeuw trad hij op als protégé van de roemruchte ploegleider Peter Post, in dienst van de TI-Raleigh-ploeg. Later werkte hij ruim twintig jaar voor de wielerploegen van Panasonic en Histor. Hij was tien jaar de organisator van de Eneco Tour en directeur van Sportpaleis Ahoy. Bonthuis organiseerde de jaarlijkse Zesdaagse van Rotterdam en hielp mee bij de organisatie van de Amstel Gold Race. Hij was tevens betrokken bij het ABN-AMRO-Tennistoernooi, het World Port Tournament, belangrijke boksgala’s en de mateloos populaire Mini Voetbalshow van de NCRV. Bonthuis was zaakwaarnemer van enkele profvoetballers, onder wie Robin van Persie, runde zijn eigen Top Sports Group en werkte voor de VVSC, de vakbond voor profvoetballers.
In 2003 trad hij als algemeen directeur in dienst van Sparta. In 2011 nam hij afscheid op Het Kasteel om zijn kleurrijke carrière voort te zetten als zelfstandig adviseur. In 2010 werd Bonthuis door de gemeente Rotterdam onderscheiden met de Erasmusspeld, vanwege zijn grote maatschappelijke betrokkenheid.
In zijn eerste boek kijkt Peter Bonthuis terug op een leven tussen wielrenners, voetballers, tennissers, boksers, officials, managers en louche zaakwaarnemers. Een boek over ontmoetingen met grote namen uit de sportwereld, onder wie Gerrie Knetemann, Rudy Koopmans, Jimmy Connors, Guillermo Vilas, Eddy Merckx, Peter Post, Aad de Mos, Robin van Persie, maar ook AndréHazes en Lee Towers. Een uniek kijkje in de keuken van de wondere wereld van de topsport.