Uitgeverij VI Boeken

Uitgeverij VI Boeken, voorheen De Buitenspelers, is gespecialiseerd in het uitbrengen van sportboeken.

Standaardwerken zoals de ruim bemeten jubileumboeken van clubs als Feyenoord, FC Utrecht, FC Groningen en PSV, maar ook de rijk geïllustreerde levensverhalen van grote Nederlandse sporticonen: Johan Cruijff, Willem van Hanegem, Coen Moulijn, Ard Schenk, Jan Mulder, Bert van Marwijk, Edwin van der Sar en anderen.

VI Boeken heeft naam gemaakt met openhartige voetbalbiografieën.

Gijp, over mediafenomeen René van der Gijp, groeide in 2012 uit tot een van de best verkochte Nederlandse sportboeken ooit en Kieft, over het geheime leven van Wim Kieft, werd het best verkochte boek van 2014. Beide boeken werden bekroond met de NS Publieksprijs.

Andere in het oog springende publicaties waren Vechtlust, het boek over Fernando Ricksen, en Geen Genade, over de uitspattingen van Andy van der Meijde. Vechtlust werd in 2014 bij de verkiezing van de Nico Scheepmaker Beker voor het beste sportboek bekroond met de publieksprijs. Al eerder, in 2005, 2007 en 2008, won VI boeken de Nico Scheepmaker Beker vakprijs met resp. Het geheim van Raleigh, Willem van Hanegem en Voetbal in een vuile oorlog.

Naast sport concentreert de uitgeverij zich ook op algemene levensverhalen, non-fictie en muziekboeken. In het najaar van 2014 verscheen bijvoorbeeld Pioniers van de Nederpop, een door Johan Derksen samengesteld soundbook.

A.W. Bruna verzorgt de verkoop en promotie van VI Boeken.