Gepost op

Twee titels van VI Boeken genomineerd voor Sportboek van het jaar 2016

 

Nominaties Publieksprijs Helden Sportboek van het Jaar 2016 bekend

Bekendmaking winnaars Publieksprijs en Nico Scheepmaker Beker op 25 april

De nominaties voor Helden Sportboek van het Jaar 2016, dé publieksprijs voor het beste sportboek van het jaar, zijn bekendgemaakt. De jury heeft de volgende selectie gemaakt: Thuis in de Tour van Mart Smeets (De Kring), Kuipkoorts van Ronald Giphart en Rob van Scheers (De Kring), Hoe sterk is de eenzame schaatser van Erik Dijkstra (Carrera), Topshow van Michel van Egmond en Jan Hillenius (VI Boeken) en Draag nooit een gele trui van Alex van der Hulst (Nieuw Amsterdam).

Helden, dé sportglossy van Nederland, is vanaf dit jaar mediapartner van de Week van het Sportboek en naamgever van de publieksprijs. Topwielrenner en boekenliefhebber Bauke Mollema wordt het gezicht van de Week. Vanaf vandaag tot en met 25 april kan op de website www.weekvanhetsportboek.nl gestemd worden op het favoriete sportboek. Op maandagavond 25 april wordt de winnaar bekendgemaakt en de prijs uitgereikt door Humberto Tan in RTL Late Night.
Vorig jaar ging de Publieksprijs Sportboek van het Jaar naar Kieft van Michel van Egmond. Van Egmond mocht tevens de Nico Scheepmaker Beker, de vakjuryprijs voor het beste sportboek van het jaar, in ontvangst nemen.

 
Nominaties vakjuryprijs Nico Scheepmaker Beker

Naast de nominaties voor de publieksprijs, zijn ook de nominaties voor de Nico Scheepmaker Beker, de vakjuryprijs voor het beste sportboek van het jaar, bekendgemaakt: Jean van Bart Jungmann (De Muur), Etalagecoureur van Peter Ouwerkerk (De Muur), Hoe sterk is de eenzame schaatser van Erik Dijkstra (Carrera), Captain van Jong Holland van Daniel Rewijk (Bornmeer) en Slag om de skyboxen van Iwan van Duren en Tom Knipping.

De jury bestaat uit Ad Melkert (voorzitter), Marie-José Kleef, Gert-Jan van Tilborg, Renate Verhoofstad en Wilfred van Buuren.

Week van het Sportboek 2016

De Week van het Sportboek vindt dit jaar plaats van maandag 25 april t/m zondag 1 mei. Het doel van de Week van het Sportboek is om het brede aanbod aan sportboeken onder een groot publiek onder de aandacht te brengen. De Week is oorspronkelijk een initiatief van verschillende uitgevers van sportboeken: Ambo|Anthos, De Arbeiderspers, Atlas Contact, De Kring, Nieuw Amsterdam, Thomas Rap en VI Boeken en wordt sinds 2014 georganiseerd door Stichting CPNB. De Week van het Sportboek en de publieksprijs Helden Sportboek van het Jaar 2016 worden georganiseerd in samenwerking met de Stichting Exploitatie Olympisch Stadion Amsterdam, sportgeschiedenis.nl en sportboek.nl.